Някой някога казвал ли ти е: „Ти няма да успееш“, „Това не е за теб“, „По-добре не си давай толкова зор, няма смисъл от това“

Сега запитай се: „Аз вярвам ли наистина това?“. Остави тялото ти да даде отговора. Изпитваш ли някакво свиване някъде, може в гърдите или в корема, сковават ли се кракатата ти, иска ли ти се да изкрещиш или да затвориш тази статия?

Ако отговорът е ДА на поне едно от тези реакции, то мога спокойно да те поздравя. И ти си част от тази група хора, която живее със самоограничаващо се поведение.

страхувам се от потенциала си

Не е лесно да се преглътне. Знам. Въпреки гигантската работа, която съм свършила със себе си, все още изникват неща и от моето подсъзнанието, които сочат същите признаци на ограничаващо поведение. Случва се на мен и на теб, нормално е.

Доказано е, че 70% от информацията, която подсъзнанието ни крие са ограничаващи вярвания.

Хм, и сега на къде, чудиш ли се дали сме обречени. Чудиш ли се има ли изход. Аз живея с вярването, че изход има, стига човек да иска да го намери и да излезе през него.

 

Ето един изход – PSYCK-K (САЙ-КЕЙ) – лесно приложим метод, който спомага да се трансформират ограничаващите ни вярвания и да се иизграждат нови, продуктивно работещи за нас.

Повече за това какви са резултатите от PSYCK-K (САЙ-КЕЙ), виж тук.

 

Да, може би цял живот няма да ни стигне да преработим всичките 70% (+/- в зависимост от човека). Но това, което можем да направим е да си повлияем, за да можем да функционираме по-пълноценно и смислено.

Знаеш ли обаче с какво ми се случва да се боря, когато някой мой клиент види възможността да се освободи от ограниченията си? Започва да се страхува от потенциала си и от това, което реално може да постихгне.

 

Вижда ти се странно, нали? Да, звучи дори безумно, но това е естествена реакция на психиката ни, тъй като тя още не познава новото ни поведение. Нужно ѝ е време да свикне с новото, да повярва в него, да види, чуе, усети, че това, което следва е добро и смислено.

Но как психиката може да види, чуе или усети ако е зациклила някъде преди реализацията на новото поведение? Отговорът е: Точно в тази стъпка, където е нужно конкретно действие, за да се задвижи промяната.

Как да реализирам потенциала си

 

Да, често човек зацикля, точно преди да направи решаващата крачка, която да доведе до промяната.

 

В този конкретен момент на човек са му нужни 2 неща:

ВОЛЯ, за да продължи;
ВЯРА, че има смисъл, че може да направи нужните крачки.

 

Много често хората се отказват да продължат точно на прага на промяната си, защото нямат вяра, че това ще успее. Че те ще успеят.

Бих си позволила да кажа, че зад привидната липса на вяра стои вкоренения СТРАХ от собствените възможности и потенциал.

 

Вярването: „Не вярвам, че това ще работи в моя случай“ за мен, като специалист, означава скриване на страха, който нашепва: „На какво реално съм способен след като се освободя от вярването, че не съм способен?!“.

Виждате ли, звучи безумно, звучи направо хипнотичено. На човек му е трудно да го осъзнае и разбере. Да, защото съзнанието обикновено изтласква подобни вярвания и размисли, защото за него не вършат достатъчно добра работа. Намира си вратички, механизми на нефункционално поведение, което да спомогнат на човек да продължи да съществува.

 

Ако си стигнал до тук в статията, може да се чувстваш некомфортно или да търсиш начини да обориш казаното до тук.

За съжаление, разполагам с реални примери от практиката си. Както и аз самата съм била не един път на границата да се откажа от трансформацията си, именно заради този страх от собствения потенциал.

Въпреки това, в някакъв момент, когато човек се чувства готов, продължава. Не всички го правят, но разполагам и с примери от практиката си за хора, които така и не се отказаха. Аз самата не го направих. Относно някои аспекти на живота си се чувствам наистина свободна от емоционален и ментален стрес и ограничаващи вярвания.

 

Ако желаеш да се почувстваш свободен поне от част от ограничаващите си вярвания за себе си и живота, ще се радвам да ме потърсиш на 0899 865633.

За мен е щастие да придружавам хора, които имат ВОЛЯ и ВЯРА, да постиганат резултатите в живота си, които целят и за които мечтаят.

Иска ми се да има повече истински щастливи и удовлетворени от живота хора.

Очаквам те.

Ани Дойчева

Ани Дойчева

Остави коментар

Вашият email няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *